Lima dag 2
Door: Eefje & Elske
Blijf op de hoogte en volg Elske & Eefje
28 Januari 2006 | Peru, Lima
We zijn nogsteeds niet helemaal aan het tijdsverschil gewend. gisteravond om 8 uur lagen we in coma en om 4 uur vannacht werden we alweer wakker.
Rond half 5 begonnen de vechthanen alweer te kraaien. de buurman heeft op het dak ook een vechthaan. en dan in de verte kraaien andere weer terug en pfff wat een herrie.
We zijn al een paar vergeten het toiletpapier in de prullebak te doen i.p.v in de wc. echt ranzig!!!! al het toiletpapier moet in de prullebak.
Hier in Lima kun je gewoon een diploma/document kopen. Je hebt geen opleiding nodig om hier een baan te vinden (als je al een baan kunt vinden) Zo lopen er hier veel politieagenten die dat eigenlijk helemaal niet zijn.
ennnn ook valse kappers kwamen wij vandaag achter!!! zie het resultaat van ons haar!
We zijn vandaag bij de kapper geweest, een kappen die er wel ok uitzag. we dachten: doe is gek! we nemen een permanentje! Dus we hebben 3 uur bij die man gezeten, die van alles in ons haar deed, papiertjes, kruldingen, blauwe zooi, vet, mousse enz enz. hij verzekerde ons dat het 3 maanden zou blijven krullen!! whaahaa vanavond is het er al uit. nu al bijna. gelukkig was het goedkoop en ook wel grappig. maar we vertrouwen nooit meer een peruaanse kapper!Hij liep ook steeds weg de winkelstraat in enzo, echt vreemd hoe mensen hier anders met tijd omgaan. dan stopte hij weer iets in ons haar ´cinqo minutos!' en dan zat je weer een halfuur.
waaah ernstige foto´s !! gelukkig is ons haar nu beter door de wind.
oja Ellen dankje voor je chocola! wij hebben er erg van genoten, ook al was het gesmolten. maar we hadden echt even die energie nodig!!! xxx
Het verschil tussen arm en rijk is echt ernstig. We zien zoveel arme mensen. gehandicapten en hele oude mensen die bij ons allang in een tehuis zitten, moeten zich hier zelf zien te redden.
dus gaan ze met 10 cm per minuut vooruit en verkopen bijv 3 eieren aan de weg.
oja, aan de kant van een weg zaten ook mannen met oude typmachines die voor analfabeten bijv. sollicitatiebrieven schrijven. Ook waar we ook zitten of lopen komen kleine kinderen smekend kijken en om geld of eten vragen.
We keken naar pizza toen er een jongetje begon te praten. hij wilde ons helpen een vegetarisch restaurant te zoeken. Later kwam er ook een man die engels kon en die liep ook mee. helaas zat het restaurant dicht en werden we steeds ergens anders heen gestuurd. maar echt, overal is het vlees vlees vlees!! maar goed het jongetje heette louis marcus anthonio en we gaven hem dus geld omdat hij zo lief ons hielp. ook was het leuk ons spaans even te oefenen. op het eind wreef hij over zijn buikje dat hij honger had, en hebben we pizza voor hem gekocht. hij staat ook op de foto!
Tijdens de stadswandeling (we waren veel te vroeg want de winkels gaan hier pas om 10 uur open en wij vroege mensen (hahaa) waren er al om half 9!!) werden we constant, zelfs door politieagenten nagefloten, aangekeken en benaderd. 2 jongens hebben zelfs foto´s van ons gemaakt!!! maar we zien hier ook echt geen een blanke!
Maar gisteren heeft Hein ons wat plekken laten zien waar toeristen nooit komen, maar vandaag waren we echt midden in het centrum en dan nog geen buitenlanders! Maar zonder Hein moeten we ons wel zelf redden met ons spaans en dat is moeilijk maar gaat wel.
Toen we in het park zaten kwamen er ineens veel poilitieagenten in een rij langsgerent en tijdens het rennen moesten ze ook nog schreeuwen de hele tijd. pff zoooo warm!
Morgen gaan we vroeg weg (maar vroeg opstaan moet geen punt zijn!! vreemd....)en dan dus 17 uur naar Arequipa. We komen er 12 uur snachts aan. Ana heeft al een hotel geboekt dus dat is wel fijn.
We gaan zo boodschappen doen voor onderweg.
komende dagen zullen we niet online zijn.
Er komen foto´s bij dit bericht!
We genieten!
Hasta luego!
28 Januari 2006 - 18:59
Mama Joke En Henny:
toch nog maar even een berichtje naar aanleiding van dag 2. ziet er allemaal wel weer goed uit. kijk wel uit voor teveel bedelaars, hoe lief ze ook lijken anders komen jullie alsnog failliet terug. en als ik het goed begrepen heb kunnen jullie de kapper ook beter laten voor wat hij is. maar goed, toch leuke ervaringen. geniet maar lekker verder en we zien wel wanneer jullie weer een keer on-line zijn. nogmaals goeie reis en tot de volgende keer!
liefs mama joke en henny -
28 Januari 2006 - 19:03
Wij:
Ja we weten dat we niet alle kinderen en mensen kunnen helpen. We lopen ze ook practisch allemaal voorbij op louis na, maar die had ons ook geholpen.
x -
28 Januari 2006 - 19:07
Wij Alweer:
Eefje is haar snoertje vergeten, dus haar foto´s komen later nog bij dit bericht. -
28 Januari 2006 - 19:25
Papa Hans:
Je schrijft levensecht, al lezend loop ik bijna mee en mijn haar zit nu ook weer goed.
Lieve groeten, ook van Willy, zit nu bij de Lion King. -
28 Januari 2006 - 20:14
Marieke:
nou echt zo raar! dat jullie nu daar zijn, écht écht weet je wel.. en die foto's maken het idee al helemaal gek!! maar wel super om zo'n goed beeld te hebben.. succes met de reis!! knuffel, marieke -
28 Januari 2006 - 21:16
Maurice:
Hoi elske en schattei leuk jullie nu effe vaag beiden gesproken te hebben ...hahaha hoop je volgende keer wel zelf te zien op de cam en niet via de computer van elske is een beetje verwarrend en leuke foto van je eef met je kruldingen hahahaha zal ik om mijn msn zetten sms je nog wel en spreek je later wel weer veel plezier meiden
XXXXXXXXXXX :g... -
29 Januari 2006 - 17:07
René:
hey jullie!!
super leuke fotows! Wel beetje zielig van de mensjes in die rij voor het eten. Ziet er geweldig uit die palmbomen! Al regen gehad ;)?.
We hebben er nog over gehad he dat chocola zou smelten en daar heb je het al :P. Nog heel veel plezier en ik hou de site een beetje bij. Leuk stukje:).
ciau uit nederland! xx -
29 Januari 2006 - 19:18
De Leonie:
hey chica's ik ben blij dat jullie er zijn en veilig enzo...wat nouniet gewend aan de tijd...haha watjes...grapje hoor, dat komt vast wel, ik zou zo met jullie ruilen hoor...veel succes morgen met de reis...enne ohja...we hebben jullie gemist metuitgaan..tot snel -
29 Januari 2006 - 19:21
Ellen:
haha geen dank! Succes met de reis! écht leuk om jullie verhaal te lezen en de foto's te zien.. indrukwekkend om te lezen wat jullie allemaal zien en meemaken op straat. veel plezier meisjess.. kusje Ellen -
30 Januari 2006 - 18:17
Maurice:
hoi schatje veel plezier nog met reizen , maar een beetje vervelend dat je nu zo weinig bereik hebt komen de sms-jes raar aan en lopen ze een beetje langs elkaar heen volgens mij..maar hoop dat ik jullie morgen ofzo weer een keer op msn spreek....en trouwens voor de mensen die het willen weten ze zijn vanacht om 2.30 aangekomen en reizen vanacht om 1.00 uur alweer verder en dan denk ik naar hun eindbestemming dus tot nu toe overleven ze die gevaarlijke weg nog (hahahah) maar hoop dat jullie gauw op de plaats van bestemming zijn en niet al te brak zijn.hoop je snel weer op msn te zien schatje en elske natuurlijk ook.spreek jullie snel hopelijk.....xxxxxxxxx mij
:d , (l) , (k) -
31 Januari 2006 - 21:51
Pieter:
Heeey Dames!
Wat zit jullie haar geweldig! Ik ga ook naar die kapper als ik daar ooit nog eens kom;)
Keep on rockin'