Paardgereden in Peru!!! - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Elske & Eefje - WaarBenJij.nu Paardgereden in Peru!!! - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Elske & Eefje - WaarBenJij.nu

Paardgereden in Peru!!!

Door: Eefje & Elske

Blijf op de hoogte en volg Elske & Eefje

31 Januari 2006 | Peru, Arequipa

Gisteren hebben we Arequipa eerst verder verkent. Veel mooie gebouwen gezien.
Daarna hebben we wat uitgerust op het dakteras. Helaas lagen de hoogste bergen in de mist. de mooiste berg, de Misti, van 4800 meter hoog helaas ook! Soms zagen we wel stukjes, echt super mooi en hoog.

Toen was het etenstijd!! en jaaah! We hadden een VEGETARISCH restaurant gevonden! Elske vond het geweldig maar de rest wat minder. Uiteindelijk hadden we vet lol door de opmerkingen van Emiel. Zullen we ook wat drinken? emiel ´ja sojabonensap zeker!'
Uiteindelijk aten de jongens pizza, elske een goede vega maaltijd en eefje kreeg iets ranzigs en at alleen maiskorrels.

De taxis sporen hier niet echt waar! maar als je op straat kijkt, bijna alle voertuigen die er zijn, zijn taxi´s!. Ze scheuren langs elkaar heen, toeteren als een gek. Er zijn geen echte verkeersregels. Gisteren zagen we er een per ongeluk tegen de ander aanschuren, waarop die taxi de ander achternascheurde en boem tegen zijn acherkant aanreed. verder geen probleem hoor. echt gek!

s´avonds zijn we naar een club gegaan hier. Het was een hele dure uitgaansclub. boven was een lounge met grote chillbanken en superschermen. We zijn in een soort cafe gaan zitten met veel mooie dingen aan de muur en vooral rockmuziek. Was wel gezellig maar het was heel rustig aangezien het maandagavond was. Ook waren we moe en zijn we weer vrij snel naar het hotel gegaan.

Voor vandaag hadden we ons opgegeven voor een countrytour door Arequipa. We gingen met z'n vieren met een heel relaxed busje (een ban noemde ze het! van dus eigenlijk). Er was een chauffeur en een gids, die goed engels kon. De 1e stop was op een mooi uitzichpunt op de terassen en rivieren etc. Ook kregen we uitleg over plantengroei en dieren. Elske werd bijna ondergespuugd door een alpaca.
De volgende stop was bij een soort winkel en fabriek waar ze van de vacht van alpacas, llamas, en andere dat soort beesten kleding maken en verkopen. We hebben veel van die dieren gezien, echt lief!

Ook zijn we gestopt bij een kerk. Ook hier vertelde de gids veel over en de omgeving.

Toen kwam het allerleukste wat we tot nog toe gedaan hebben!!! Wij gingen paardrijden! Emiel en Ferry durfde niet, dus die paste op de tassen en camera.
Aan het begin vonden we het nog wel even eng, al die stijle weggetjes. Helaas hadden we onze camera niet bij ons maar we gingen echt door een prachtig gebied! Door riviertjes, stijle weggetjes omhoog en naar beneden, terassen, fjorden, tussen de lokale bevolking door met ezels, schapen en koeien. Echt we hebben enorm genoten! Een betere buitenrit kun je niet krijgen!

We gaan zo alle foto's erop zetten. ook de oude van eefje bij de juiste berichten.

We moeten ons nog de rest van de dag en avond zien te vermaken aangezien de bus naar La Paz pas om 1 uur snachts vertrekt.
Eigenlijk hebben we hier nog niet zon zin zin omdat het daar constant scheint te regenen en het hier echt prachtig weer is.
We voelen ons hier al helemaal thuis als we door de straatjes lopen!

xxx

• 31 Januari 2006 - 19:21

René:

Je hebt niet eens mooie uitzichtlandscappen fotows gemaakt??. :D Ik had nog zooo gezegt;). Ik heb de nieiuwe fotows nog niet gezien maar zit vast wel iets leuks bij:). Paardrijden klinkt leuk! Ben vet jaloers hehe:0..

oja ik heb nog steeds verkering:P. ik hou het wel vol geloof ik :D. Belooft is belooft he:0. Gelukkig is deze belofte makkelijk te houden. Veel plezier nog!

ciau! xxx

• 31 Januari 2006 - 19:28

Maurice:

hoi schatje nu snap ik er niks meer van ben je nu nog niet onderweg dacht dat je vanacht al vertrokken was , nou jah ik hoor het wel hoop dat je anders zo effe online komt......ik mis je en yo te quiero schatje

• 31 Januari 2006 - 19:30

Papa Hans:

tov! zo een arequipa-dag!
    vegetarisch eten,bergtoppen, club, excursie, vrienden, mooi weer en ook nog op een peerd!
    Hé neem een zonnetje mee over die lange bergweg door de nacht naar Bolivia!
    Hoi Eefje! Hoi Elske!

• 31 Januari 2006 - 19:38

Maurice:

Ja het is weer eens anders dan nederland , maar hier regent het niet gelukkig , maar heb jullie dus wel verkeerd begrepen dat is een beetje jammer , zit ik voor niks in spanning dat jullie over de dodenweg gaan hahah.........x x x x mij ooooo elske komt net online hoop jij dan ook zo popje groetjes aan elske

• 31 Januari 2006 - 19:40

Joris En Papahans:

Prachtige foto´s van een mooie stad in een mooie omgeving.
    liefs van Joris en papa

• 31 Januari 2006 - 21:17

Mandy:

Trouwens, nog succes vannacht!!
    Spannend...

xxx

• 31 Januari 2006 - 21:28

Mama Joke:

hoi meiden,
    wat een belevenissen weer. wel allemaal heel afwisselend en helemaal nieuw voor jullie al die indrukken. daar zullen jullie wel moe van worden. maar geniet er maar goed van. als jullie straks ter plekke zijn zullen jullie toch echt aan de bak moeten met niet altijd leuke dingen denk ik. maar goed, wie dan leeft, wie dan zorgt.
    voor vannacht een hele goeie reis veel liefs en tot de volgende keer!
    mama joke

• 31 Januari 2006 - 21:37

Willy:

Wat een mooi verhaal weer.
    En prachtige foto´s. En wat fantastisch dat jullie daar paardgereden hebben. Goede reis straks.
    Veel liefs en tot morgen?!
    Willy XXX

• 31 Januari 2006 - 22:04

Pieter:

Heuy!
    Leuke fotows!
    Ben benieuwd hoe het in La Paz zal zijn. Het zal dara nu wel genoeg geregend hebben voorlopig:)
    Goeie reis en ik zal voor mooi weer duimen als ik morge ochtend wakker word.
    Kusje!

• 31 Januari 2006 - 22:33

Maurice:

hoi schatje...wij gaan nu zo slapen hier jullie nog lang niet maar een goed reis vanacht en dat jullie maar heel aan mogen komen in la paz en hoop dat het daar niet meer regend en ik spreek je wel weer kusje en een grote knuffel (L) xxxx mij

• 01 Februari 2006 - 08:57

Lisa:

hahaha, eefje op een paard!! leuk hoor! deed je kont niet zeer na die rit? gr Lisa

• 01 Februari 2006 - 09:30

Naomi:

Heej Eef,
    Klinkt supertof allemaal! Ben jaloers! Mooie foto´s ook.
    Veel plezier in LaPaz!!!
    (en groetjes aan Judith als je haar ziet ;) )
    Kus

• 01 Februari 2006 - 11:11

Maurice:

hoi lieffie ben nu alweer even wakker maar ben wel benieuwd of jullie nog veilig aan het reizen zijn hoop snel iets van je te horen xxxxxx mij

• 01 Februari 2006 - 11:38

Jos:

Hoi Ladies,

Mooie dingen maken jullie mee/!
    Eefje ik ken jou niet, maar Elske des te beter. Paardrijden in de bergen en tussen indianen... iets om van te dromenj!!
    Elske leuk dat je de foto's van een tekstje voorziet. Zo pik ik er ook nog heel v=wat van mee.
    Nou Geniet van alles en veel succes in La Paz.
    Todo el mondo es marveoso!!
    Groet Jos

• 01 Februari 2006 - 12:55

T.A. Smokers:

Mooie foto's, leuke beschrijving,jullie vermaken je wel.Fijn iedere
    dag die berichten.we volgen
    die met belangstelling. Een fijne stagetijd en wees voorzichtig!

• 01 Februari 2006 - 13:41

La Tía Juána:

¡hola! elske wat kijk je blij op dat paard! of komt het door de coca thee?
    ik vind het echt fantastisch wat jullie allemaal doen. nu nog even die weg bedwingen... en dan hopelijk gauw bericht uit la paz!xx

• 01 Februari 2006 - 13:48

Nelleke:

Wat een belevenis: paardrijden in Peru! En dat jullie dat durfden! Ik vond paardrijden op het strand al eng genoeg. Hoop dat jullie een goede reis hadden maandagnacht. Tot de volgende keer, groetjes, Nelleke

• 01 Februari 2006 - 14:12

La Tía Juána:

¡hola! elske wat kijk je blij op dat paard! of komt het door de coca thee?

• 01 Februari 2006 - 16:03

Ellen:

Leuke foto's zeg!! Jullie maken veel mee! We wachten op bericht vanuit La Paz.. vind het echt leuk jullie belevenissen te lezen.
    Ook nog wat nieuws uit NL horen? Ik kom toevallie even niet op BB, maar ik heb wel het leuke nieuws voor jullie..dat jullie weer bij Petertje en elkaar in de klas zitten. En volgens mij ook bij Karin. Maybe hebben jullie het al lang gezien, dan loop ik een beetje achter maar toch.. Als ik bij jullie in de klas zou zitten, had ik dat wel vermeld dus nee.. Ik zit niet bij jullie in :(
    Veel plezier nog meiden! kusje

• 01 Februari 2006 - 16:53

Maurice:

hoi hoi voor degene die iets willen weten over het reizen van ze , nou ze zijn vanacht vertrokken en ze hadden vijf uur vertraging dus ze zijn nog niet op de plaats van bestemming en ze waren naar laatst vernomen bericht ook nog niet door de dodenweg...maar schattie ik zal en je denken en aan jou ook elske veel plezier in la paz als jullie daar zijn en spreek je misschien straks nog maar dat zal wel niet xxxxxxxxx mij

• 01 Februari 2006 - 19:19

Marieke:

hiiiihi jaaaaaaáááá prachtig dat elske-hoofd..!! en wat een watjes joh die jongens dat ze niet eens paard durven hobbelen. ik wilde nog wat vertellen maar ik ben het vergeten.. kusss!!

• 01 Februari 2006 - 20:46

Kees Reijneveld:

Hoi Elske en Eefje,

Elske, ik kreeg van je vader je kaartje. Wat leuk dat je dit doet. Ik wens jullie het allerbeste en groetjes van Kees.

• 02 Februari 2006 - 10:01

Mandy:

Ben benieuwd of jullie goed zijn aangekomen...

Hey Eef, ik heb culturele antropologie nog gewoon gehaald ook! Een 6,vet beter. Dat was na jullie doeifeestje, maar ik had vrij slecht geleerd, alleen de aantekeningen. Echt vette mazzel. :D

Hoe is La Paz? En het weer?

Hier is alles wit van de vorst, ziet er wel mooi uit, zo op de takken. :)

Groetjes!

• 02 Februari 2006 - 11:18

Maurice:

hoi elske en schatje van me hb vanacht om 0.51 uur nederlandse tijd te horen gekregen dat jullie veilig in la paz zijn aangekomen gelukkig maar ..jullie zullen wel vet moe zijn want je moest daarna nog naar jullie gast gezin nou veel plezier daar bij het gast gezin en inderdaad mandy het is hier prachtig wit en de kou valt ook wel mee.....voor jullie beide een dikke knuffel en spreek je wel weer schatje xxxx

• 02 Februari 2006 - 14:28

Christiaan:

He dames, Lekker aan de cocathee. Merk je daar ook wat van? Hoorde dat jullie goed zijn aangekomen. mooi zo. Krijgen jullie nog wat mee uit dit koude kikkerlandje? Verder met mij je neefie alles wel lekker. Geniet hier ook van het mooie weer. Groetjes en natuurlijk veel succes!!!!!

Christiaan

• 02 Februari 2006 - 18:19

Peter(tje):

Hej lieverds,

Zow petertje heeft jullie site ook weer eventjes doorgelezen. Ik lees dat het knol hobbelen leuk was:D Ik heb dat ook wel eens gedana in de bergen, maar dan in Oostenrijk. Leuk dat ik were bij jullie in de klas zit! Echt tof! Ik ben nu net terug van stage. Het was een vermoeiende dag. Mijn dag heeft vandaag 11 uur geduurd.
    Succes verder met het reizen.
    Dikke kus van mij.

Mis dat geknijp in mijn wangetjes wel hoor haha:p

• 02 Februari 2006 - 18:22

Charlotte, Cornelis, Emily, Edwin, Amber En Lars:

Hallokidoki daar in verwegistan.......
    Hebben jullie het nog een beetje naar jullie zin daar????
    Veel plezier, geniet ervan en Eefje.... we laten snel weer wat van ons horen, liefs van ons allemaal Charlotte, Cornelis, Emily, Edwin, Amber en Lars

• 02 Februari 2006 - 19:43

Nelleke:

blij te horen dat jullie goed in La Paz aangekomen zijn. Wanneer begint het "echte" werk nu? krijgen jullie nog even de tijd om uit te rusten van die lange reis met zoveel vertraging of niet? Veel succes en hopelijk ook veel plezier en tot de volgende keer. Nelleke. ps. We gaan morgen naar oma en ik zal vragen of we even op de computer mogen. Zo niet, ik heb al jullie verhalen voor haar uitgeprint met een paar foto's

• 02 Februari 2006 - 20:40

• 03 Februari 2006 - 10:38

Suzanne En Stephan:

He Eefje. Leuk zo om jullie reisverslag bij te houden. Ook leuke foto's trouwens. Kijk iedere dag even of er weer iets nieuws op staat. Heel veel plezier nog daar. Groetjes Suzanne en Stephan

• 03 Februari 2006 - 13:37

Jet:

hoi Eefje en Elske,

wat een leuke foto's ja. Vooral van het paardrijden. Die twqee jongens lopen die ook stage daar of wat? De thee zag er erg lekker uit. Ik hoop dat de stageplek een beetje leuk lijkt. Nou ik wacht op het volgende verslag.

Dikke kus Jet
    ps. Ik ga vandaag de sleutels ophalen van mijn nieuwe huisje.