coca museum en krullen
Door: Eefje & Elske
Blijf op de hoogte en volg Elske & Eefje
09 Februari 2006 | Bolivia, La Paz
We zijn er weer hoor, het heeft een paar dagen geduurd, maar dat hebben we bewust gedaan haha
STAGEPLAATSEN:
Eergister zijn we voor de tweede keer meegegaan op bezoek bij stageplaatsen. Het lastige was alleen dat Marlieke deze keer niet mee ging. We werden om negen uur door haar gebeld of we wel om half tien op het hoofdkantoor konden zijn. Dus wij gingen ons heel erg haasten om op tijd te zijn.
Toen we daar aankwamen, hebben we er een uur niets zitten doen!! We vonden het ook best vreemd dat er vijf vrouwen gezellig zaten thee te leuten, in een mooi gebouw, terwijl de centras ( waar alles op draait!) er armoedig uitzien en daar veel te weinig leiding is.
We hebben drie tehuizen gezien op die dag. Ze waren armoedig, maar geen van drieen zo armoedig als de eerste die we gezien hebben. ook was er meer leiding bij deze tehuizen, dus wij denken dat onze hulp het best gebruikt kan worden bij de eerste die we gezien hebben.
COCAMUSEUM:
Voor de derde introductieles, zijn we met een groepje naar het cocamuseum gegaan. Hier was uitleg over het ontstaan en het gebruik van coca en cocaine. We hebben zelfs op cocabladeren gekauwd, waar een zwart spulletje doorheen zat, waardoor het effect beter werkt. Dit zou in Nederland dus echt niet mogen!!
We hadden allebei een verdovend gevoel aan de rechter kant van onze wang, waar het spul zat. Dat was best wel grappig om te ervaren, maar voor een keer.
NIEUWE HUISGENOOT:
na het coca museum zijn we naar huis gegaan. We wisten dat Jasper er zou zijn. Hij is onze nieuwe huisgenoot. We zijn samen met hem een hapje gaan eten, dat was gezellig.
ONS VRIJE DAGJE:
Omdat we helaas nog niet kunnen beginnen met onze stage, waren we gister de gehele dag vrij! En wat doen we als we vrij hebben? SHOPPEN en souvenirtjes kopen!! Ook zijn we op de heksenmarkt geweest. daar waren echt heel rare dingen te vinden, zoals llamafeutessen en kleine beeldjes die geluk moeten brengen.
Altijd als we op zoek zijn naar iets speciaals, belanden we ergens anders. Zoals ook gister. Elske wilde graag nog haar haar laten bijknippen, maar uiteindelijk zaten we allebij voor de tweede keer in de kappersstoel voor krullen haha. Maar deze keer zijn ze echt gelukt! Het was te zien dat we deze keer wel bij een professionele kapper zaten. We hadden niet verwacht dat de krullen zo goed gelukt zouden zijn, nu blijven ze echt lang zitten en elske voelt zich net een schaapje!! haha
Toen we thuis kwmane zat de hele familie weer inde woonkamer en hebben we muziek geluisterd en fotos bekeken.
DE SPONSOREN:
alvast heel erg bedankt voor de mensen die zo snel al wat gestort hebben!! We hebben een aparte pot gekocht ( een hele vette llama portmonaille) zodat het geld niet door de war kan komen met ons eigen geld.
vanaf volgende week kunnen we gaan kijken, aan wat we het geld kunnen besteden. we houden jullie natuurlijk op de hoogte. De mensen die nog geld willen storten voor de opknapping van het tehuis, kunnen kijken bij het vorige bericht.
ONZE GEZONDHEID:
Okey, nu is het bij Eefje ok zo ver. We hebben nu alletwee buikpijn en zijn flink aan de diarree.. Pff we zitten soms alletwee te steunen en kreunen, het is geen pretje hahah
Maar verder gaat alles goed hoor!!
Tot snel en groetjes!!
xxx Elske en Eefje
09 Februari 2006 - 17:30
Marieke:
altijd lachen die dingen van jullie! alvast superveel succes als jullie met het echte werk gaan beginnen, en ook succes als schaapjes hihi. kus! -
09 Februari 2006 - 18:32
Hanneke:
ha jullie zien er grappig uit. en ook erg mooi! tja, die coca, toch niet echt gezond :). hopelijk is de buikpijn gauw over en kunnen jullie gaan werken met de kindjes. Veel liefs! -
09 Februari 2006 - 20:45
Hugo:
ELSKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!
pieter heeft de link van jou website gemaild!! goed genieten van deze uitwisselen en veel plezier met shoppen hehehe. kusjes -
09 Februari 2006 - 20:55
Maurice:
hoi hoi leuk dat museum kon je maar wat bladeren meenemen hahah en eef als je terug komt en je hebt nog krullen dan kijk ik alleen van je naar de voorkant want van opzij vind ik je krullen niet echt mooi niet lelijk maar ook niet echt mooi ik heb toch liever je half lang zwarte haar , maar een ander kapsel proberen is altijd leuk heb ik u ook eens gedaan hahah veel plezier nog en er komt ook een donatie van je oma aan en aan mijn ouders moet ik het nog vragen. Ben nog steeds druk bezig in jet haar huisje en de kleuren worden heel mooi als je terug bent en wat bijgekomen dan gaan we er beslist samen kijken hoor verder aan elske de groetjes en jij schatje een dikke knuffel van mij en ik mis je nog steeds hoor xxxxxxxxxxxxxxxx mij -
09 Februari 2006 - 21:30
Mama Joke:
hallo meiden,
nog even een berichtje van mij. we zijn even in jet haar huis geweest en het wordt erg mooi. maurice verricht goed werk.
morgen vertrekken nelleke en ik dus naar nieuweschans en dan gaan we lekker genieten.
hoop dat jullie buikpijn gauw weer over is zodat jullie volgende week een goeie start kunnen maken met jullie stage.
ik moest jullie ook de groetjes van oma en nelleke doen; bij deze dus.
blijf genieten en tot de volgende keer!
liefs en knuffels voor jullie!
mama joke -
09 Februari 2006 - 21:59
Mandy:
nice hair.. raar joh om jullie met krullen te zien terwijl anders het haar zo stijl is, maar voor de verandering zeker leuk!
Tis hier nu echt beroerd weer, het regent soms zo hard nu en meerdere keren per dag. Vanmorgen lag er een laagje sneeuw dat al weer weg was toen ik wakker was, maar toch :P
Veel plezier in Chili dit weekend! (als jullie nog steeds van plan zijn om te gaan)
Mandy -
10 Februari 2006 - 13:26
Papa Hans:
die vrouwen, hé, en ook die mannen die op dure kantoren in luxe stoelen zitten te niksen, zouden die ook eigenlijk niet liever een schuur opknappen, spel en spelen organiseren en een dik feest voor kinderen geven?
Alle kleuren liefs! -
10 Februari 2006 - 17:10
Pieter:
Krulletjessssssssssssssssssssssssssss!!!!!
Snel beter worden! -
10 Februari 2006 - 17:12
Petertje En Ellen:
Hee lieverds,
We schrokken wel een beetje hoor! Wij gaan zo schaappie vlees eten.. Maar staat wel grappig! Jullie aan de drugs whaaat? Veel plezier daar! Liefs jullie aanbidders -
10 Februari 2006 - 19:13
Susan:
hee krullebollen!!
ik vind het jullie echt harstikke leuk staan!! nog knapper dat jullie al waren hoor!! cocabladeren?!?! haha oke..... nou ben ik jaloers;) ... verdovende gevoel wel lkkr!;) nou doeg dames en veel succes, plezier,lol en al t goeds!!
groetjes.... de andere krullebol!;) -
10 Februari 2006 - 21:00
Suzanne En Stephan:
He eefje,
Staat je leuk die krullen.
Echt gaaf wat jullie daar allemaal zien en meemaken. Alleen jammer dat het zolang duurt voordat je echt kunt beginnen met je stage. Maar ja alles heeft zo zijn voordelen. Je hebt nu mooi de tijd gehad om alles daar te bezichtigen en lekker te shoppen enzo. We kijken iedere dag wel even of er weer een nieuw verslag van jullie op de site staat. Nog heel veel plezier en succes daar. We laten nog wel wat van ons horen.
Groetjes Suzanne -
11 Februari 2006 - 15:24
Christiaan:
He schapie's (of junkie's)!
Zo beetje lekker van de coca aan het genieten. Niet te veel van nemen he! Anders verven jullie dat verblijf straks nog in hele aparte kleuren. Krullen zien er trouwens wel leuk uit. Vooral als je net wakker wordt elske!! Hoop dat jullie maagklachten snel overgaan en snel kunnen beginnen bij jullie stage plaats!!
Groetjes van Christiaan