Afgelopen dagen - Reisverslag uit La Paz, Bolivia van Elske & Eefje - WaarBenJij.nu Afgelopen dagen - Reisverslag uit La Paz, Bolivia van Elske & Eefje - WaarBenJij.nu

Afgelopen dagen

Door: Eefje & Elske

Blijf op de hoogte en volg Elske & Eefje

16 Februari 2006 | Bolivia, La Paz

Wij schrijven dit stuk zo snel mogelijk, omdat Edwin ons dan drop gaat sturen, dus bij deze Edwin, op naar de winkel en het postkantoor!! hmmmmm!! Wij wachten met smart!!

GEZONDHEID:
We hebben de afgelopen dagen veel in bed doorgebracht. Helaas hadden we geen nederlandse tijdschriften meer om ons echt te vermaken. Dus bleef het bij een beetje praten, slapen en... vervelen!
Gelukkig zijn we daardoor al weer een heel stuk opgeknapt. Diarree en pijn zijn nog niet echt weg, maar al wel een stuk minder en daardoor voelen we ons alweer een stuk beter. Wel is het zo dat we al heel snel moe worden, van niks. Maar dat komt vast ook wel weer goed.
Wel zijn we gister nog even bij de dokter geweest. Elske heeft nog wat pillen voorgeschreven gekregen. Eefje heeft als advies gekregen om meer vlees te eten...

LIEF JOCHIE:
De dag voordat we naar het ziekenhuis gingen, hebben we gegeten met Frank en Emiel. Toen al konden we niet veel eten, hierdoor had eefje ongeveer haar hele pizza laten staan ( hoe is dat mogelijk!!). Er kwam een lief jochie aangelopen met de vraag of die de pizza op mocht eten. van de obers mocht dit niet, dus hebben we hem als gast bij ons aan tafel uitgenodigd! Hij schransde de pizza naar binnen, maar kon niet echt om gaan met het bestek, wat hij wel probeerde. dus ging Emiel hem heel schattig helpen haha. Hierna hebben we hem wat lekkers gegeven en een beetje geld. Hierdoor wilde hij ons alleen niet meer laten gaan! Zelfs in het minibusje bleef hij achter ons aanrennen! We hopen hem nog een keertje te spotten in de stad.

WATERBALONNEN:
De rage rond carnaval is hier om iedereen met waterbalonnen te bekogelen. En hard!! en waar ze vandaan komen?? Pas werden we door een groep van dertig kinderen achterna gezeten, onderwerg naar het internetcafe. We renden naar binnen, maar helaas was elske de pineut, nog net een tegen haar bil!
Later toen we naar huis wilden, stonden ze ons nog op te wachten... Wij de eerste de beste winkel inrennen en toen hebben we een busje gepakt ( hoe sneu...)

STAGE:
Gister hadden we eindelijk het gesprek met de directrice. Ze was heel enthousiast over onze plannen met de kinderen en over het opknappen van het verblijf. Vanmiddag worden we voorgesteld aan de kinderen en aan de leidster daar. En als alles goed verloopt, kunnen we maandag beginnen!!

UITETEN:
Gister zijn we met de nieuwe groep stagiaires uit eten gegaan. We zijn naar de Tranqiera geweest. daar waren wij al vaker geweest, dus wij waren erg blij met die keuze. Elske had helemaal zin in de lasagne en Eefje in heel veel vlees, na die dagen van alleen droge rijst. Het was die avond erg gezellig.

HET GEZIN:
We zijn echt super blij met ons gastgezin. Ook al is er geen verwarming, het voelt er warm en heel gezellig! Nu is het gezin compleet, Linn is eergisteren aangekomen. Gloria had op haar werk verteld dat ze nu 6 kinderen heeft, 3 jongens en 3 meisjes :)
Vaak zitten we s avonds even met z´n allen te praten, en is Jesus ondertussen gitaar aan het spelen.
We hebben pas een grote chocoladetaart gekocht voor Reynaldo en Gloria als bedankje voor de goede zorgen tijdens het ziek zijn. Het was gezellig die met z´n allen op te eten. (al vond elske hem wonderbaarlijk niet zo lekker)
Ook noemt Jesus Elske nu ´mi hermana´ en Elske Jesus ´mi hermano´. heel leuk. Al maakt hij er soms wel gebruik van: op eten hermana!, dansen hermana!
Het is een leuk gezin, en voorlopig even ons 2e thuis geworden...

Oh ja een paar dagen geleden hoorden we op de radio ineens Racoon!! Jeetje dat die zelfs hier al bekend zijn!!

Jeej we hebben trouwens allebij een voldoende voor medische kennis!! Ook weer gelukt!!

Wat leuk Edwin dat van de brief in de schoolkrant. wil je er een paar extra voor ons bewaren. (vraagteken)we zijn benieuwd hoe het geworden is.

Op de foto waarop Eefje een aardappel schilt (ja, dat doen ze met deze messen)staat op de achtergrond de wasvrouw was te doen. Wij brengen onze was steeds naar een wasserette. Maar voor de rest van het gezin komt deze wasvrouw. Wij vonden het wel zielig want haar baby (heel lief) lag op de grond in de kou steeds te huilen. Maar aan de andere kant heeft deze vrouw zo wel werk en wat geld om haar kinderen eten te geven.

Nou we gaan maar eens stoppen en houden jullie wel weer op de hoogte!

Groetjessss Elske en Eefje

Wij willen drop!! ;)

• 16 Februari 2006 - 18:06

Sylvana:

hey, hopelijk voelen jullie je nu al wat beter :) Mooi dat jullie zo'n leuk gastgezin hebben en dat de directrice van het kinderdagverblijf zo enthousiast is over jullie plannen :D

• 16 Februari 2006 - 18:17

Pieter:

Dit bericht is veel leuker om te lezen! Enjoy every minute!
    Liefs!

• 16 Februari 2006 - 18:39

Maurice:

hoi elske en eef , hahah fijn jullie weer even gesproken te hebben op msn en veel plezier dit weeken en hoop snel weer iets van jullie te horen volgens mij neem ik je buikpijn over xxxxx en een dikke knuffel van mij eef

• 16 Februari 2006 - 19:36

Olga:

Heej heej!!

Jeetje jullie hebben al heel wat mee gemaakt..ik schrok wel ff hoor toen ik het las. Vind het echt knap dat jullie gewoon door hebben gezet en er nu volop voor willen gaan. Super! Ik hoop dat de komende dagen dan ook zeker mooi zullen zijn, maar volgens mij moet dat wel goed komen :).
    Beterschap nog verder en heel veel succes met jullie plannen!!

Liefs, Olga

• 16 Februari 2006 - 20:39

Nelleke:

hoi dames, daar ben ik weer. Fijn weer positieve berichten van julie te ontvangen. Heel veel succes a.s. maandag !!! Ben benieuwd hoe het met de stage gaat. Veel groetjes, Chris en Nelleke

• 16 Februari 2006 - 21:28

Mandy:

Wat een leuke foto's weer :)
    Trouwens, daar ben ik benieuwd naar, hoe gaat het met jullie spaans?
    Succes met jullie stage alvast, maandag!

Groetjes Mandy

• 16 Februari 2006 - 22:13

PapaHans:

Mooie actie, toen in het restaurant met Emiel en Frank! Een kind aan tafel!
    Wat is het gras groen in jullie tuin!
    Fijne gezonde dagen! Tover vrolijke, warme kleuren met de kinders! Liefs!

• 17 Februari 2006 - 11:16

Papa Henny:

Hoi meiden. Gelukkig dat het weer de goede kant opgaat met zowel de gezondheid als de stage. Ben erg benieuwd wat jullie er van weten te maken en hoe het gaat met het opknappen. Maar jullie zullen ons wel op de hoogte houden. Nog veel plezier en tot schrijfs.

• 17 Februari 2006 - 12:03

Geurt En Hettie:

Mooi dat jullie weer wat op knappen. Kalm aan, beterschap, en tussendoor blijven genieten!
    Groeten van onze mannen en onszelf.

• 17 Februari 2006 - 13:12

Christiaan:

Buenos dias(toch??) Lache dat jullie dat kind hebben uitgenodigd aan tafel. Die zal wel de avond van zijn leven hebben gehad. Hier gaat alles wel lekker. Beetje sporten, solliciteren en van het heerlijke (not!!) weer genieten. Ik heb zelfs spierpijn in m'n grote teen. Maandag dus eindelijk beginnen. Nou veel succes en plezier. We horen/lezen wel hoe het vorderd. Doe maar een leuk hollands kleurtje op de muren bv. oranje!! Groetjes,
    Christiaan
    Holland
    Lelystad!!!!!!!!!!!!

• 17 Februari 2006 - 13:46

Elske:

zo leuk is lelystad niet hoor, dat er zoveel uitroeptekens achter moeten, haha. maar ik ga wel mee op dat kamp hoor!
    Nu gaan we naar copacabana. we voelen ons nog niet 100 % maar willen wel iets leuks doen en niet weer een weekend missen! fijn weekend... ennehm, waar blijft de drop???

• 17 Februari 2006 - 14:25

Mandy:

Wat een verrassing eef! Bedankt voor je kaartje!! :D Ik heb hem net gekregen enne het past ook om mijn enkel ;) haha.

xxx Mandy

• 18 Februari 2006 - 07:55

Mama Joke:

hoi meiden,
    heel veel plezier daar in copacabana! geniet er maar van, want vanaf maandag is het denk ik hard werken. ik ben benieuwd naar de resultaten!
    liefs mama joke

• 18 Februari 2006 - 19:37

Karin:

heej meiden!! fijn dat t beters gaat!! ik mis het drop ook zow errug.. is hier ook niet te eten!! ;) zelfs het engels drop niet haha.. succes maandag!! Ik heb dan lekker vakantie en ga ff trug naar Nl en skien! spreek julliej daarna weer! dikke kuss karin

• 18 Februari 2006 - 21:16

Mufassa En Simba:

´t is een theorie, filosofie:
    Akoemapatatta
    a Copacabana y La Paz!

• 18 Februari 2006 - 21:30

Jet:

hoi hoi

Ik las net dat jullie naar copacabana gaan en nou was er net op het nieuws dat daar een concert is van de rolling stones. EEn top drukte dus. Ik hoop dat jullie daar niet te veel last van hebben. Heel veel plezier van het weekend en tot gauw.

Groetjes Jet

• 19 Februari 2006 - 19:19

Nelleke:

hallo dames, leuk weekend gehad voordat het echte werk gaat beginnen? En is de drop al gearriveerd!! Zo ja, geniet er dan maar van. Zo niet, verheug je er dan maar op! Succes voor maandag en we horen weer. Veel groetjes van oma, Chris en Nelleke

• 19 Februari 2006 - 20:50

Peter(tje):

Hej!!!

Fijn dat het al weer wat beter met jullie gaat, dara ben ik blij om. Wat grappig zeg van die waterbalonenn haha. Ik zie het al helemaal voor me:P Jullie rennen;) Die krullen blijven goed zitten zeg! Fijn dat jullie weer een beetje normaal kunnen eten zeg. Kijk je wel uit met je vingers eefje met zo'n aardappelmesje. Nu gaat jullie stage zo echt beginenn. Gelukkig maar. Ik wens jullie veel succes met de stage en maak er wat moois van.

Kus en knuffel

• 27 Februari 2006 - 14:49

Bart:

Hoe kun je nou niet blij zijn met waterballonnen? Het is daar toch hardstikke warm! Echt wat ontzettend leuk wat je allemaal vertelt, ik waan me ergens anders (en dat terwijl ik op het gemeentehuis van Zeist achter een computer een beetje in mijn eentje de hele helpdesk draaiende zit te houden, wat niet echt zwaar is omdat er bijna niemand belt)...
    Ciao! Of euhm, adios!