De afgelopen week
Door: Eefje & Elske
Blijf op de hoogte en volg Elske & Eefje
05 Maart 2006 | Bolivia, La Paz
Elske is weer een beetje opgeknapt dus nu kunnen we eindelijk het verhaal van vorige week plus fotos er opzetten.
WATERGEVECHT:
De maandag na carnaval waren we al vroeg wakker. Er waren al veel mensen op. Vandaag kwamen de vader en moeder van Reynaldo mee eten omdat het een feestdag is.
In de tuin begon met Jesus met een klein waterpistooltje ons nat te spuiten. Gloria schoot hem te hulp met een bak met water die Eefje gelukkig afpakte om over hem heen te gooien. Zo ontstond een groot watergevecht met balonnen, pistolen, bakjes, kannen en waterslangen. Zie foto's!
Na een tijdje waren we helemaal doorweekt, gelukkig scheen de zon. Toen kwam de maaltijd eerst een grote zware soep. daarna aardappels, salades en heeeel veel vlees. De moeder van Reynaldo stond het steeds klaar te maken.
Het was een gezellig dagje met de familie.
BANDJE:
s avonds zijn we met Emiel,Linn, Jasper en Jesus en Jose met vrienden naar een soort discotheek geweest waar een bekend bandje optrad. Jesus is er helemaal fan van en wij kenden al aardig wat muziek door het vele meeluisteren. Het was leuk en gezellig en een goed bandje. Elske heeft nog het telefoonnummer gescoord van een bandlid. (Alleen maar om cd´s te kunnen kopen hoor!)
Helaas was Elske toen al ziekjes zodat we vrij vroeg naar huis gingen.
CARNAVALSE RITUELEN:
De dinsdag na carnaval waren we met het hele gezin al weer vroeg op voor de rituelen die horen bij het carnaval.
We gingen namelijk het huis inwijden en ontdoen van kwade krachten.
Als eerste gingen we de tuin versieren met balonnen en slingers. Daarna kregen we een glaasje pure alcohol met een mooie bloem waarmee we overal in de tuin en op het huis moesten sprenkelen. Daarna kregen we een mengsel van harde snoepjes, suiker, rotjes, bloemen etc die we zo hard mogelijk op het dak moesten gooien om zo al het kwaad uit het huis te krijgen. en dat is een herrie! Overal in de stad waren mensen dit aan het doen en hoorde je steeds dat geluid.
Als laatste moesten we een drankje speciaal uit de Yungas drinken. zo kwam het dat wij al om 10 uur sochtends aan de drank zaten.
Gelukkig is hier ook een ritueel dat je ook wat op de grond moet gooien voor de aarde, want wat je neemt moet je ook teruggeven.
Mooie gelegenheid voor Elske dus om 3 kwart van haar glaasje op de grond te gooien.
Het was super dat we dit mochten meemaken en ook echt met de familie mee mochten doen.
De rest van de week is zoals Eefje al eerder getypt heeft.
STAGE:
Eefje heeft een hele dag al stage gelopen.
Eefje zit in het roze huis en in zaal 3. sochtends werkt ze met de babys in zaal 3 en smiddags met de iets oudere kinderen in het roze huis. Elske komt te werken in zaal 2 en in het lila huis met iets jongere babys dan Eefje. Helaas mogen er geen fotos van de kinderen gemaakt worden wat opzich ook wel weer logisch is. Het is echt ernstig. Deze week is er weer een nieuwe baby gebracht die ergens ten vondeling gelegd was was nog geen 2 maanden oud.
DOKTER:
Terwijl Eefje op stage was is Elske alweer bij de dokter geweest. Oruro heeft haar geen goed gedaan volgens de dokter. Griep, keelontstekingm voorhoofdholteontsteking en weer infectie in buik. Dus alweer aan de antibiotica en andere medicijnen.
Dit weekend hebben we rustig aangedaan en wat films gekocht (pfff spaanstalig) en gekeken met Jesus en Jose.
Elske voelt zich al wel een stuk beter maar weer erg moe en vannacht erg misselijk. Dat komt waarschijnlijk door al die medicijnen.
Ze hoopt deze week weer te kunnen beginnen.
Vandaag hebben Linn en wij Gloria geholpen met soep te maken. Er is nu alweeer carnaval hier opstraat. wij hebben er een beetje genoeg van nu, al helemaal omdat het nu ook hard regent buiten.
Straks weer een rustig avondje thuis en weer lekker op tijd slapen!
Morgen willen we bij Arenal gaan kijken waar we het geld in kunnen stoppen.
De drop is aangekomen!! moeten we snel even op kantoor ophalen..
liefs van ons!
05 Maart 2006 - 20:51
Willy:
Lang leve de drop! Geniet van elk dropje! Fijn Elske dat je opknapt. Houdt dat carnaval nooit op in Bolivia?
Grappig dat de huizen van de kinderen met kleuren aangegven worden. Ik hoop dat het nog een paar hele leuke weken stage lopen wordt. Liefs -
05 Maart 2006 - 21:01
Sylvana:
Altijd leuk om zo'n watergevecht te houden, zeker als het mooi weer is en je snel weer opdroogt :) Mooi dat dat optreden van het bandje zo leuk was :D Echt gaaf dat jullie ook al die rituelen meemaken, zoiets zie je in Nederland echt niet. Beterschap voor Elske en Eefje, mooi dat jij al een dag stage gelopen hebt, hopelijk kan Elske ook snel beginnen :) Veel succes! -
05 Maart 2006 - 22:01
Maurice:
leuk ja dat water gevecht en volgens mij heb je het hou van dat water of niet eef hahaha leuk zeg. Veel plezier op stage beiden morgen .........xxxxxx mij -
06 Maart 2006 - 09:20
Sjan:
watergevecht
Lang leven de lol -
06 Maart 2006 - 11:18
Christiaan:
Ola dames. Leuke foto's. Gelukkig voor jullie zit de carnaval er bijna op. Houden jullie het tenminste weer een beetje droog. Hier in nederland is het ook weer voorbij. Succes met opknappen van stage. Elske doe rustig aan hoop dat je nu eindelijk alles gehad hebt en verder in goede gezondheid kunt genieten.
Groetjes
Christiaan -
06 Maart 2006 - 12:02
Susan:
leuk om jullie verhalen te lezen.. elkse alweer een beetje beter? alle2 veel plezier nog daar!!
xxx -
06 Maart 2006 - 16:13
Nelleke:
Fijn te horen dat Elske weer wat opknapt. En nou gezond blijven! Geniet maar van de dropjes. Was de soep gelukt? Succes verder met de stage en het opknappen van het tehuis. Groetjes vanuit een besneeuwd Holland, Nelleke -
06 Maart 2006 - 17:35
Mandy:
Wat een berg vlees zeg op die foto! Pfff... -
06 Maart 2006 - 18:22
Papahans:
T Ritueel in de tuin, lijkt wel op ons oud-en-nieuw geknal.Alleen is het bij ons denk ik meer en meer stompzinnige herrie;
Fijn dat jullie aan het werk kunnen; veel plezier met kinderen en collega's en ouders. Gaan jullie een feest voorbereiden voor/ met de kinderen?